fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Estivada 2017 - Journée du 22 juillet

Estivada 2017 - Journée du 22 juillet

Secteur : Littérature Musique/Danse
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Moitié-Moitié
Date : 2017-07-22 10:30:00
2017-07-22 19:00:00
Créateur : Ville de Rodez
CIRDOC-Mediatèca occitana
Reference : Lou Dàvi en Dub
Gilles Buonomo
Le vin bourru
Lou Dàvi en Dub
Ajouter a mon calendrier +


PROGRAMA 



En jornada : 


10h30-12h – Cossí favorizar l'internacionalizacion de las produccions culturalas occitanas e catalanas ? Talhièr professional - Ostal de comuna de Rodés

Inscripcions alprèp del CIRDÒC : secretariat@cirdoc.fr / 04.67.11.85.10. 

Occitans e Catalans an en comun una proximitat linguistica e culturala favorabla a la difusion des las produccions artisticas actualas. Al lum de lors experiéncias, los diferents intervenents - totes actors de la mobilitat artistica - d'aquel talhièr destinat als artistas, creators e difusors occitans e catalans, escambiaràn e dialogaràn sus las questions de promocion e de difusion de las produccions culturalas a l'escala de l'Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, e mai largament, en Pais valencian, autre-monts en Itàlia, o a l'internacional. 


16h-17h30 - Le vin borrut de Joan-Claude Carrièra -Presentacion teatrala per Gilles Buonomo - Archius departamentals  

Joan-Claude Carrièra es un formidable tòca-a-tot : scenarista, escrivan, assagista, dramaturg de renommada internacionala. Amb le Vin borrut, paregut en 2000 en cò de Plon, explòra sos remembres d'enfança dins les Nauts-cantons de l’Erau e prepausa una reflexion sensibla e universala sus la question de l’eretatge cultural e de la construccion de las identitats : « Nascut dins una cultura, ai viscut dins una autra. D'aquí mila questions...». Gilles Buonomo autor d’una mesa-en-scèna del recit-conte introspectiu de J.-C. Carrièra vos prepausa de plonjar au cor d'aquela òbra. 

18h00-19h00 - Actualitat de l'edicion occitana - Aperitiu literari, espaci editors  

Rencontre a l'entorn de l'actualitat editoriala occitana.Amb Joan-Pau Ferré per Los Condes del Conseran (Edite-moi), Pèire-Joan Bernard e Xavièr Bach a l'entorn de Louisa Paulin, de la vida a l'òbra (Actes del collòque tengut en abril de 2016, Universitat Pau-Valéry Montpelhièr e Vent Terral), Matha Perrier e Rotland Pecot per Passapòrt per Chantacorriòls (Ed. IEO Droma), Joan-Lois Lavit per Escura la nuèit (Letras d’Òc) e Maria-Jeanne Verny a l'entorn de las òbras en pròsa de Valère Bernard paregut a las Edicions des regionalismes. 

En serada, sus la granda scèna 
- Minima Social Club
- Lou Dàvi en Dub 


Contactez nous a propos de cette page