X

15

Feb

Lenga : Bilingue Occitan-Français

Lenga

Del : 15 febrièr 2018 20:30

Al : 15 febrièr 2018 22:30

Luòc : 13 Boulevard Britexte, 48000 Mende, France

Activitats : Teatre, Espectacle

i

PRESENTACION

Es un espectacle arcolan per tornar prene la formula qu'utilizèt Mandela per pintar l'Africa del Sud post-apartheid. Un espectacle fach de teatre, de musicas, de danças, mas tanben, mas sustot, mestissat de lengas que la mondializacion culturala menaça.

A la debuta, i aviá un pichon que registrava son grand quand li parlava una lenga que li semblava pivelaira : l'occitan. La lenga nòstra, disiá lo vièlh. Uèi, Christophe Rulhes es vengut antropològ, musician e, amb l'acrobata, coregraf, scenograf, Julien Cassier, co-fondator del GdRA, aquela tropa unica de teatre tolosana.

Unica per de qué lor projècte sembla a pas cap d'autre. Ne testimònia aquel estranh e vivificant espectacle evidentament batejat Lenga. I vesèm, i ausissèm un acrobata de carrièra de Madagascar (Maheriniaina Pierre Ranaivoson), un iniciat Xhosa d'Africa del Sud (Lizio James), un comedian Tolosan, un musician Occitan que jòga de la cabreta e de platinas. I parlam un occitan desbarrassat de sa ganga folclorista, i ausissèm de lengas, malgachas, sud-africanas, que lo rabòt cultural amendrís cada jorn un pauc mai. I seguissèm, entre Lo Cap e Antananarivo, las astradas de mametas que semblan venir d'un monde en mutacion complèta...
Lenga es de l'antropologia joiosa.


INFORMACIONS PRACTICAS 

Durée : 1h40

Dès 7 ans
Spectacle en partie surtitré
Tarifs : 18€ / 16€

Spectacle co-accueilli avec la Ville de Mende
Site, présentation et billetterie : http://www.scenescroisees.fr/LENGA

Daissatz un comentari

<