fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
L'Occitanie pour les Nuls - Ivernalas de Cabardés 2018

L'Occitanie pour les Nuls - Ivernalas de Cabardés 2018

Secteur : Conte
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Tot en òc
Date : 2018-01-27 19:00:00
2018-01-27 23:00:00
Créateur : IEO Aude
Reference : Florant Mercadier
Ajouter a mon calendrier +


Las Ivernalas de Cabardés, a l'iniciativa de l'IEO-Aude e del Servici Cultural de Puègnautièr, vos balhan rendètz-vos lo divendres 26 e lo dissabte 27 de genièr per son edicion de 2018. 

Programacion del 27/01 : - L'Occitanie pour les Nuls, de Florant Mercadier 

L'an passat, lo public aviá presat los contes sortits del placard pel Florant Mercadièr. Lo contaire torna ongan amb sa creacion recenta : L'Occitanie pour les nuls ? La tòca es de contar l'istòria d'Occitània, la pichona e la granda. Lo Florant s'ajuda de musica, d'umor e d'una bona dòsi de marrida fe per avançar una autenticitat segura que transformarà la vision de cadun sul passat del país d'Òc. Aprendretz atal cossí los trobadors inventèron lo rap, l'òme tarrible qu'èra Gaston Febus autor de la doça cançon del Se Canta,… Lo contaire s'amusa e vesita los contes e legendas que farguèron aquel territòri original entre doas mars e tres montanhas.

A la fin de l'espectacle, se poirà passar a taula que lo rendètz-vos Ivernalas fraireja amb las Ampelofoliás e permet un rescontre a la velha de la granda jornada de fèsta de la trufa negra e dels vins de Cabardés lo dimenge 28 a Mossolens. Un repais convivial amb un plat occitan que ten al còs, los vins de Cabardés e lo muscat de Sant-Joan de Menerbés.

INFORMACIONS PRACTICAS

Lo 27/01 a 19:00 - Sala Na Loba 

IEO-Aude
Ostal Sirventés
ostal.sirventes@wanadoo.fr ; ieo11@ieo-oc.org
04 68 25 19 78
occitan-aude.over-blog.com
Adreiça novèla : IEO-Aude BP 51042 11860-Carcassona Cedex

Las Ivernalas de Cabardés son organizadas per l'IEO-Aude e lo Servici Cultural de Puègnautièr, amb lo sosten del Conselh Regional Region Occitania-Pirenèus Mediterranèa, del Conselh Departamental d'Aude, de la Comuna de Puègnautièr, de l'Ofici Public per la Lenga Occitana en collaboracion amb lo Cercle Occitan del País de Carcassona, la Calandreta de Carcassona e las Ampelofoliás de Cabardés.



Contactez nous a propos de cette page