fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Rendez-vous à Agde le 4 mai pour la 3e Passejada Literària

Rendez-vous à Agde le 4 mai pour la 3e Passejada Literària

Secteur : Théâtre
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Tot en òc
Date : 2018-05-04 09:00:00
2018-05-04 16:00:00
Créateur : Calandreta Dagtenca
Lo CIRDÒC-Mediatèca occitana
Reference : Pèire Petit
Ajouter a mon calendrier +


Per la 3ena annada, la Calandreta d’Agde, en partenariat amb lo CIRDÒC e Lectura & Òc, vos convida en Agde per una granda fèsta a l’entorn del libre joinesa en occitan.

La Calandreta d’Agde (34) organiza cada annada un prèmi literari que convida los joves lectors a votar per l’obratge qu’aiman mièlhs entre una seleccion d’òbras en occitan. Aital, es una jurada de mai de 1 000 joves lectors que balhan aquel “Prèmi literari Calandreta”. La proclamacion de las resultas es l’escasença per una granda jornada de fèsta, de rencontre amb los autors e d’escambis a l’entorn del plaser de legir : la Passejada literària. Ongan, son prèp de 500 escolans (23 classas) que son esperats per rencontrar 15 autors !

Passejada Literària 2018 en Agde
Divendres 4 de mai de 2018

Programa de las animacions escolaras : 9:00-16:00, amb la participacion de 15 autors

13:30 : remèsa del Prèmi Literari Calandreta

A la Pineda (darrièr lo Musèu de l’Efèb)

Affiche de la pièce d eThéâtre Pèire Petit
Pèire Petit – La Rampe TIO
14:30 – Teatre : Pèire Petit per la Rampe-TIO al Palais des Congrès

Representacion gratuita obèrta al public – Reservacions alprèp del CIRDÒC

D’aprèp Petit Pierre, una pèça de Suzanne Lebeau, e Le Manège de Petit Pierre de Michel Piquemal, revirat en occitan per Sèrgi Carles.
Gilles Buonomo descobrís la version occitana Lo Manètge de Pichòt Pèire : d’aquí naisserà l’enveja d’adaptar aquel tèxte pèl teatre ! Aquí avèm un poèma long que s’escota, un monològ contat a doas voses ont se mesclan l’istòria granda e l’istòria pichona : Pierre Avezard, dich « Pèire Petit » fàcia al mond que s’embala : las guèrras, las crisis, la modernitat…
Sord-mut e bòrni de naissença, Pierre Avezard exerça d’activitats de vaquièr e de boscassièr dins de bòrias dins lo Loiret. Tre 1947 (a 28 ans), comença la realizacion de son òbra mai coneguda, lo « manètge de Pèire Petit » a la Coinche, la bòria ont s’installa definitivament. Es aquesta vida que los dos comedians (Gilles Buonomo e Ives Durand) contan sus scèna : la d’un enfant puèi d’un òme « diferent ». Dison sa vida coma un conte simplòt e doncas, de còps, crudèl.

 



Contactez nous a propos de cette page