fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Spectacle : « Lenga » du GdRa

Spectacle : « Lenga » du GdRa

Secteur : Musique/Danse Cirque
Occitan : Un peu
Date : 2019-04-09 20:00:00
2019-04-13 22:00:00
Créateur : Le CENTQUATRE-PARIS
Reference : Lenga
Le GdRa
Ajouter a mon calendrier +


PRESENTACION

Es un espectacle arcolan per tornar prene la formula qu'utilizèt Mandela per pintar l'Africa del Sud post-apartheid. Un espectacle fach de teatre, de musicas, de danças, mas tanben, mas sustot, mestissat de lengas que la mondializacion culturala menaça.

A la debuta, i aviá un pichon que registrava son grand quand li parlava una lenga que li semblava pivelaira : l'occitan. La lenga nòstra, disiá lo vièlh. Uèi, Christophe Rulhes es vengut antropològ, musician e, amb l'acrobata, coregraf, scenograf, Julien Cassier, co-fondator del GdRA, aquela tropa unica de teatre tolosana.

Unica per de qué lor projècte sembla a pas cap d'autre. Ne testimònia aquel estranh e vivificant espectacle evidentament batejat Lenga. I vesèm, i ausissèm un acrobata de carrièra de Madagascar (Maheriniaina Pierre Ranaivoson), un iniciat Xhosa d'Africa del Sud (Lizio James), un comedian Tolosan, un musician Occitan que jòga de la cabreta e de platinas. I parlam un occitan desbarrassat de sa ganga folclorista, i ausissèm de lengas, malgachas, sud-africanas, que lo rabòt cultural amendrís cada jorn un pauc mai. I seguissèm, entre Lo Cap e Antananarivo, las astradas de mametas que semblan venir d'un monde en mutacion complèta...
Lenga es de l'antropologia joiosa.


INFORMACIONS PRACTICAS 

Durada : 1h40

Tre 7 ans
Espectacle en partida jostitrat
Tarifas : 18€ / 16€

Dins lo quadre del festenal SÉQUENCE DANSE PARIS

Totas las seradas del 09 al 13/04 a 20:00

Tous les soirs du 09 au 13/04 à 20:00

Informacions e reservacions sul site del 104 : http://www.104.fr/fiche-evenement/gdra-lenga.html 



Contactez nous a propos de cette page