fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Vida Vidanta

Vida Vidanta

Genre : Spectacle de théâtre
Secteur : Théâtre
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Tot en òc
Support : Spectacle vivant
Date : 2016
Créateur : La Rampe-TIO
Membres : Viviana Allocco : jeu
Gilles Buonomo : jeu
Bruno Cécillon : jeu
Gaëlle Levêque : jeu
Jean Louis Roqueplan : mise en scène
Fabrice Favel : visuel


Vida Vidanta, « L’enòrma normalitat dels òmes e de las femnas que sèm » segon de tèxtes de Joan Claudi Forêt

Un encaminament teatral contemporanèu

Dins son encaminament de cap a un teatre d’escritura contemporanèa, la companhiá La Rampe TIO prenguèt lenga amb Joan Claudi Forêt, universitari, escrivan, e mai apassionat de teatre e d’escritura teatrala.

Vida Vidanta o la vida de cada jorn

Aquesta creacion mòstra de scènas de vida que los òmes e las femnas i son confrontats, que sian joves, estudiants, adultes : interrogacions sus l’èsser, l’identitat, l’amor, la relacion a se, la relacion als autres … dins una societat que trantalha entre patrimòni e modernitat, entre caricatura e autenticitat. Vida vidanta es un cabaret de situacions concrètas, contemporanèas, crudèlas de còps, comicas d’autres còps, mas que totjorn parlan de « nosautres ».

Vida Vidanta : viventa, la vida evidenta…

Dins Vida Vidanta, l’umor, l’absurde, l’emocion assasonan de sequéncias pontualas, fòrça realistas, amb la fòrma de peçòtas coma : Carta d’identitat, Mond invèrs, L’amor, çò que ne sòbra, Vidassa Vidanta  … e mai d’autras tematicas que son a espelir.

«  Una creacion 2017. Un novèl cabaret de la companhiá La Rampe TIO, qu’alanda las pòrtas a l’enòrma normalitat dels umans que sèm. »



Contactez nous a propos de cette page