fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Trigomigo

Trigomigo

Domaine d'activité : Groupe / Collectif
Genre : Trad/Populaire
Secteur : Musique
Aire culturelle : Valadas occitanas (Itàlia)
Occitan : Moitié-Moitié
Support : Spectacle vivant
Date : 2001
Membres : Elisa Testa : voix, accordéon diatonique
Emiliano Borello : accordéon, cornemuse
Alexander Parise : vielle à roue
Dario Littera : guitare


Trigomigo es un grop de musica folk-trad occitana d'Itàlia.

"Trigomigo" designa un embolh, un encabestrament e fa alusion a l'ensemble magic e leugièr de las melodias e dels insruments rescontrats sul terrenh de las diversitats e que crèan un solet pas de dança, una sola votz.

L'istòria del grop comença dins las fèstas estivalas de la Val Varaita, de Cuneo, e es facha d'espers, de reflecions e d'idèias musicalas que, al flor e a mesura se mudèron en un projèct concret. Los joves musicians se tòrna trobar a la fin de 2011, per s'apercebre que capitan d'obténer còp-sec un "son" particular, union estranha e fòrta vivent de nòtas plan definidas. Aquò desemboca sus la volontat comuna de "far dançar lo monde" en aligant tradicion e innovacion, que donan a la melodia una leugieretat particulara, en daissant infusar dins lo son de la viola, del violon, de l'acordeon e de la cornamusa l'amor dels ritmes mesclats en un sol e potent ensemble, un unenc "trigomigo" fosic.

Lo grop, particularament a la Val Varaita e a sa musica, prepausa un folk de las valadas "ocitanas" d'Itàlia, vesina de tradicions de França e d'Espanha.

Lo concèrt, agradiu tanben d'escotar, pren lo public per la man a travèrs la magia de las danças tradicionalas ancianas, plenas de ritmes e d'istòrias plasentas. S'i pòt ausir de racontes d'amor sincèrs o desvariats, de personatges calucs dins de paises breçats de vent, de maridatges adobats de jovenòtas contrariadas qu'aimarián melhor d'amor mai suaudas.

Lo grop, uèi redusit, es totjorn actiu e contunha de crear dins lo domèni del folk occitan.



Contactez nous a propos de cette page