fabrica

Agenda : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Spectacle : « Sus la Talvera - En marge » (electro-poésie en occitan)

Spectacle : « Sus la Talvera - En marge » (electro-poésie en occitan)

Secteur : Littérature Musique
Aire culturelle : Gascogne
Occitan : Moitié-Moitié
Date : 2019-10-25 20:30:00
019-10-25 22:30:00
Créateur : Ostau Occitan
Ajouter a mon calendrier +


Dins lo quadre del festenal Lo Mascaret 2019

PRESENTACION


Proesa sonòra en duò : Pacôme Gendreau (musica e votz), Frédéric Paquet (votz). Una creacion sonòra originala e engajada sul tèxte del meteis nom de Carles Diaz (edicions Abordo, 2019), bilingüa francés-occitan, revirada Joan-Pèire Tardiu. 
La Talvera es un mot occitan que designa l'extremitat del camp qu'es pas cultivada, que correspond a l'endreit ont la lauradoira deu tornar. Per metafòra, « sus la talvera » se revira en francés per « en marge » que, dins aquel long poèma, deu s'ausir coma una bufa de dignitat, un fremiment d'esper, una invocacion a los que se sont tenguts dreits, un cant a la glòria dels vencuts : Gloria Victis.
« En marge » es pas definit coma al sens de frontièra, mas coma una zòna complementària d'atenta e d'expectativa ; coma un luòc d'observacion comun, per qué propausa una vision sensibla de l'Istòria ; un territòri de resisténcia que renforça lo coratge fàcia a la realitat : lo luòc en definitiu ont sembla se conjugar per totjorn, las divèrsas fèbres, tensons e singularitats d'èsser al monde. 


INFORMACIONS PRACTICAS 



Lo 25/10 a 20:30
Entrada a 5€
Novo local - 16 rue Jules Guesde - 33000 BORDEAUX


Contactez nous a propos de cette page