fabrica

Lo Mag : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
« Occitanie, la bataille oubliée » - une campagne de financement participatif en cours pour permettre la sortie du documentaire

« Occitanie, la bataille oubliée » - une campagne de financement participatif en cours pour permettre la sortie du documentaire

Secteur : Audiovisuel Association
Aire culturelle : Gascogne
Date : 2019-09-10 09:00:00
2019-09-28 18:00:00
Créateur : CIRDOC, Sandra Juan


SINÒPSI 

1219, prèp de Basièja, de cavalhièrs se meton en òrdre de batalha, prèts a la batalha. 
2019. 8 sègles mai tard, dins aqueles prats esclafats pel solelh, d'unes reconstitutors s'aprestan a repetir lo meteis esplech guerrièr. 
Entre commemoracion publica d'un eveniment istoric, reconstitucion del gèst e de la mentalitat medievala mercés a l'arqueologia experimentala e a las sciéncias umanas, e memòria populara que marquèt los esperits del país, cossí explicar aquel eveniment susprenent ?  
Cossí percebèm lo nòstre passat, e cossí lo transmetèm al nòstre torn ? 
Aquel documentari propausa una immersion dins lo grand monde de la transmission istorica, dempuèi l'universitat fins a la vulgarizacion. Ensajarà tanben, a l'escasença de la reconstitucion d'aquela batalha medievala, de comprene los enjòcs de la transmission e de la memòria modèrna. 

SAGA FILMS 

Saga Films es una associacion qu'a per tòca de promòure l'istòria a travèrs de l'audiovisual (filmes, serias, documentaris...) mas pas coma que siá !
L'idèa es de favorizar l'encontre dels mestièrs del cinèma e dels de l'istòria en metent en relacion los professionals d'aqueles dos domenis. 

COSSí PARTICIPAR ? 

La campanha de finançament participatiu es dobèrta fins al 28/09/019  a l'adreça : 
Cada contribucion dona luòc a la preséncia del vòstre nom dins los crèdits del filme, e en foncion del nivèl de finançament, a d'unas contrapartidas diferentas (afichas, venguda sul platèu de tornatge...).


Contactez nous a propos de cette page