X

Anaïs Vaillant

Estil : Lenga e societat

Sectors : Carnaval, Teatre

Domeni d'activitat : Intervenent

Lenga : Bilingue Occitan-Français

Fa part de : FeM Collectiu, Terrain à Déminer

Airal lingüistic : Provence

i

Anaïs Vaillant es una etnològa de formacion, ara interessada per l'educacion populara.

Nissarda d'origina, son gost per la cultura, la musica e los rites carnavalescs sus los quals trabalha encara uèi, la mènan notadament al Brasil. Ne tornarà amb un projèct de tèsi, sostenguda en 2013, e titolada "La batucada des gringos" : Appropriations européennes de pratiques musicales brésiliennes.

Sceptica per çò qu'es d'una mena de mondializacion culturala e de reapropriacion que pòt pas que constatar, Anaïs Vaillant tòrna en França, en Provença, e decidís aquí de far d'aquesta region son nòu terraire d'enquista, s'interessant a la lenga occitana, a la nocion de "folclòr". Tòrna descobrir una part d'eiretatge familial (son paire es lo musician Patric Vaillant), de cultura tradicionala, de praticas popularas...

Tornam trobar uèi Anaïs Vaillant dins un cèrte nombre de collectius carnavalescs, qu'anima e estúdia tot a l'encòp.

En 2013, se forma alprèp de Franck Lepage, famós autor de conferéncias gesticuladas sus l'educacion populara. Ne sortirà un projèct similari prepausat per Anaïs Vaillant, a l'entorn de l'antropologia, de la sociologia : "Comment j’ai goûté à la multiplicité, une ethno-conf", autrament nomenada "Culture à toutes les sauces". Apuèja son discors, particularament critic, per son eprcors personal, sos rencontres, sos estudis, sos contractes professionals, e espeta los mecanismes de dominacion culturala a l'òbra de pel Monde.

Coordenadas de l'artista

Nice, France

Escrivètz a la Fabrica

<