fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
Calame Alen

Calame Alen

Domaine d'activité : Organisateur événementiel Animateur d'ateliers
Genre : Déambulation Chanson
Secteur : Musique Danse
Aire culturelle : Languedoc
Occitan : Un peu
Support : Spectacle vivant
Membres : Pife Canto
Pife'n Bal
Les Assortis
Ligams



Calame Alen, la canavèra e lo buf, es la concretizacion associativa d’una aventura partejada per los membres del grop musical Pife Canto, amb lor malhum d’amics artistas e amators d’espectacles vivents per lo plaser de descobrir, rescontrar, sostenir e difusi lors creacions que siá musicala teatrala, contadas, chorégrafiadas, visualas o pluridisciplinari.

Aquel collectiu es abans tot un espaci de rescontre e de collaboracion dubèrt à totas las experiéncias artisticas. La volontat d’aquel collectiu es de partejar, explorar, crear, s’exprimir a travèrs la coproduccion e la realizacion d’associacions artistic sus lo territòri de l’Uzège e plan au delà tant que es per faire coabitar cèl e tèrra e d’ofrir al mai grand nombre de polit moments a l’encòp artistics e festius !  

Se la scèna es a l’origina de lor trabalh musical lor atrach per las processions, manifestacion, fèstas tradicionalas es pas mendre. E mai es en perfiècha adeqüacion amb lor volontat de transmetre , tocar, e faire ausir. E quin luòc es melhor que la carrièra ? Sortir del encastre, envasir l’espaci public per mai se lo tornar apropriar e s'i rescontrar, faire  coabitar nòstra musica e los arts de la carrièra es ço que aquel collectiu fa a travèrs los Rubaïyales. La linha artistic d’aquel collectiu se situís a l’encop aicí e ailà, a la crosada de la modernitat e de la tradicion, oscillant entre musica rituala e la votz declamada, per explosar en estransi… collectiva !
L’associacion Calame Alen vos prepausa mantuna formulas:
 
  • Pife Canto: quintet que mescla musica brasiliana e occitana, modernitat e memòria orala.

 

  • Pif'n Bal: Descobèrta tradicions calendarias occitanas e brasilianas.

 

  • Les Assortis: Cançons d'amor a dos votz, tres ròdas e un molon d'instruments.

 

  • Rubaïyales: Passejada poetica inspirada des Quatrins d'Omar Khayymân.



Contactez nous a propos de cette page